İstanbul Genel Servis
0536 721 20 81

Kombi Basıncı Neden Düşer

Kombi Basınç Neden Düşer

 

Kombiler sıcak su vererek ihtiyaçları karşılayabilen ve soğuk havalarda peteklere ısı göndererek ısınmamızı sağlayan cihazlardır.  Her elektronik cihazlar gibi kombilerinde sorunları hayatın bir gerçeğidir.

Özellikle sık yaşanan sorunların başında kombi su basıncının düşmesi görülür. Bu gibi durumlarda, kombi su basıncı düşünce ne yapmalı? Kombi su basıncı nasıl arttırılır? Kombi su basıncı neden düşer? Kombi suyu neden azalır? Gibi soruları sormaya başlarız ve çözüm ararız.

 

Kombi Su Basıncı 2-3 Ayda Bir Düşüyorsa

Kombi su seviyesinin birkaç ayda bir düşmesi olağan bir durumken, sık sık düşmesi bir sorunun olduğu anlamına gelir. Birkaç ayda bir kombinin su eksiltmesi normal bir durumdur. Tabi bu değişim 0.5 bar gibi bir değerdeyse normaldir. Bu durumda kombi altında bulunan ufak bir vana ile kombiye tekrar su takviyesi yapılabilir.

Kombilerin üzerinde, kombinin içindeki suyun değerini gösteren elektronik veya analog bar göstergesi vardır. Bu gösterge 1.5-2 bar arasında idealdir. Kombi montajı için gelen servis personelleri, bar seviyesinin 1.5 bar da olması gerektiğini söylerler.

Kombi Basıncı Neden Düşer

Kombiye Su Basma Neden Gerekli?

Kombilerin çalışma mantığı, kombi içindeki su eşanjörden geçerek ısınır ve sisteme gönderilir. Kombideki su 1,5 barın altında olunca, kombi pompası sürkülasyonu sağlamak için daha çok  çalışır ve doğalgaz sarfiyatını arttırdığı gibi ısınmadan yeterli verim alınmaz.

Kombinin Suyu Neden Eksilir?

  • Kombide su eksilmesi 2-3 ayda bir oluyorsa olağan bir durumdur ve normaldir.
  • Bu durumda kombi altındaki ufak vana açılır ve bar seviyesi tekrar eski haline getirilir.
  • Kombide su basınca sık sık düşüyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir.
  • Bu basıncın düşme sıklığına göre değişen bir durumdur.
  • Günlük olarak düşme sağlanıyorsa, bu eşanjörde ufak bir çatlak olduğu anlamına gelebilir. Bunu fark etmeniz zordur çünkü çatlaktan çıkan su buharlaşır.
  • Basınç düşmesi daha sık oluyorsa, bu durumda tesisat sisteminin bir yerinde su sızıntısı olabilir.
  • Tesisatta ufak bir çatlak dahi olsa kombi su basıncı düşer.
  • Isıtma sistemindeki basınç, temiz su basıncından çok düşük olduğu için bunu fark edemeyiz.
  • Fark etmenin tek yolu kombideki bar göstergesinin düşmesidir.
  • Bu durumda kendi imkanlarınızla yapacağınız bir şey yoktur.
  • Termal kamera ile sorunun kaynağını bulup, raporlayarak size sunuyoruz.

Kombinin Su Basıncı Neden Yükselir?

Pek sık rastlanmayan bir durum olan kombi basıncının yükselmesinin nedeni, kombiye su aktarımını sağlayan ufak vananın iyi sıkılmamış olmasından kaynaklanır. Vana iyice sıkılırsa bu sorun ortadan kalkacaktır.

Kombi su basıncı yüksek olursa, belli bir seviyeden sonra kombide bulunan tahliye borusundan kombi, o suyu boşaltır. Suyu boşaltmasının nedeni kombide veya tesisatta bir sorun çıkmasını engellemektir.

 

Kimyasal İlaçla Su Kaçağı Tamiri

Isıtma sistemindeki kaçak, ufak bir çatlak veya kesikse kimyasal ilaçla bu sorun rahatlıkla giderilir. Kırma dökme yapmadan çok rahatlıkla uygulanır. Petek sayısına, dairenin büyüklüğüne göre kimyasal miktarı belirlenir.

Kombiye su verilen kısımdan kimyasal ilaç verilir. Tüm peteklere ulaşması sağlanır. Kombi birkaç gün çalıştıktan sonra, kimyasal ilaç bütün çatlakları kapatır. Bu hizmeti Evinizin Tesisatçısı olarak sağlıyoruz.

 ETİKETLER

Kombi Isıtmıyor?

Kombi Su kacağı Var?

Kombimde Su Kacağı Var?

Kombi Basınç Düşüyor

Kombimin Basınç Düşüyor Ne Yapmalıyım?

Kobim Isıtmıyor Ne yapmalıyım?